Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) проверява за конфликт на интереси зам.-министъра на околната среда

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) проверява за конфликт на интереси зам.-министъра на околната среда
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия проверява зам.-министър и шефове на АЕЦ Козлодуй за конфликт на интереси

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) проверява за спор на ползи зам.-министъра на околната среда Тома Белев, изпълнителния директор на АЕЦ " Козлодуй "  Наско Михов и заместника му Александър Николов, както и бившия директор на Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури Галин Николов. 

Сигналът против Тома Белев е, че в качеството си на зам.-министър продължава да е и ръководител на Управителния съвет на неправителствената организация Сдружение " Асоциация на парковете в България ", т.е., че е в несъответственост. 

Производството за спор на ползи във връзка с управлението на АЕЦ „ Козлодуй “ е по сигнал за непозволено облагодетелстване - подписване на контракти с сдружения, индиректно свързани с тях. 

Само във връзка с Галин Николов инспекцията е завършила и е открит спор на ползи. Комисията е наложила на Галин Николов, досегашен изпълнителен шеф на организацията по риболовство и аквакултури санкция от 5000 лв., тъй като назначил брата на своята брачна половинка на по-висока служба, вместо да си направи самоотвод. Николов може да апелира пред съда.

С друго свое решение Антикорупционната комисия е взела решение за внасяне в разнообразни съдилища в страната на искове за лишаване на нелегално добито имущество за над 25 милиона лв.. Едната от исковите молби е против  Георги Попов, упрекнат, че е част от незаконната група на намиращия се в Дубай Васил Божков, и е за 19 милиона лв..
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР